mandag den 14. oktober 2013

Eftermiddagssnack.

Vi får ofte en lille eftermiddagssnack midt på eftermiddagen, ofte er der bare en bolle eller lidt frugt, i weekenden sker det ofte, at det er et stykke kage. I går havde vi bagt knækbrød , så der blev det til en lille tallerken med knækbrød, brie, æbler frisk fra træet og vindruer fra drivhuset. Jeg synes som altid, det er lidt mere lækkert og tilfredsstillende, når vi selv har lavet/avlet, det vi spiser.............og så er ungerne vilde med det


Opskriften på knækbrød er helt simpelt........

4 dl blandede kerner
1 dl rug- eller havregryn
3,5 dl mel
1 tsk bagepulver
2,5 tsk salt
2 dl vand (du kan også eksperimentere med andre væsker som f.eks. æblemost, øl eller noget helt tredje)
1,25 dl olie
Eventuelt kommen, fennikelfrø eller andre krydderier.

Alle ingredienserne røres sammen. Her i huset har vi en røremaskinebestyrer, intet bliver rørt uden han drejer på knappen. Det kan dog også sagtens røres med håndkraft.

Herefter fordeles det på to bageplader. Det er lettest at lægge et stykke bagepapir ovenpå dejen og rulle det ud med kagerullen. Inden knækbrødene sættes i ovnen skæres de ud i passende stykker. De bages herefter 15 minutter ved 200 grader. Hold øje med dem. Når knækbrødene er blevet kolde, knækkes de i stykker og opbevares i en tæt dåse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar